Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nationalparkregion Hohe Tauern

Bad Kleinkirchheim

Nockberge Trail: relaxt de top bereiken

Voor afwisseling moet je naar de regio Bad Kleinkirchheim aan de zuidzijde van de Alpen. Midden in de Karinthische Nockberge op een hoogte van 1.100 meter kun je fantastisch wandelen in de bergen en bij de meren. Met alpine wellness, onvergetelijke tochten naar de bergtoppen, heerlijke Karinthische gerechten en de Nockberge Trail die dat alles met elkaar verbindt.

Wat een heerlijk idee, dat je er in de regio Bad Kleinkirchheim iedere ochtend weer voorzien van rugzak en wandelschoenen op uit kunt trekken in het UNESCO-biosferenpark Nockberge. Telkens weer onbekende paden verkennen, elke dag weer te worden beloond met een prachtig uitzicht of een unieke ervaring. De nieuwe Nockberge Trail biedt prachtige alpine tochten over de bergruggen van deze zacht glooiende en grasgroene toppen. De trail is verdeeld in vijf dagetappes en loopt vanaf de Katschberg door de bergen van Innerkrems, de Turracher Höhe, Falkert en Bad Kleinkirchheim. De trail is een echte allrounder en op een relaxt tempo te lopen. De comfortabele hotels tussen de verschillende etappes verbinden de trail tot een geheel. En bieden wandelaars een fijn wellness-aanbod en smakelijke regionale gerechten uit de Karinthische keuken. 

Alpine wellness

Qua alpine wellness is Bad Kleinkirchheim een echte ‘hotspot’: het Thermal Römerbad en de therme St. Kathrein, populair bij grote en kleine waterratten, zorgen voor welkome ontspanning na een flinke wandeltocht. Bijvoorbeeld het 12.000 m² grote wellness- en SPA-landschap van het Thermal Römerbad met zijn bruisende bronwater. Ook de 13 superfijne themasauna’s en moderne warm(bron)water-bekkens met een totale oppervlakte van 1.000 m² zorgen voor een unieke wellness-beleving. De onlangs geheel gerenoveerde therme St. Kathrein biedt met 1.200 m2 het grootste wateroppervlak. De 86 meter lange glijbaan is er een echt hoogtepunt.

Met de kabelbaan omhoog

Na al die ontspanning gaat het vast wel weer kriebelen en krijg je zin er weer op uit te gaan in de natuur. Een rit met de kabelbaan kan je trouwens snel wat hoogtemeters besparen. De routes van de Nockberge Trail zijn daarom geschikt voor zowel ervaren wandelaars als beginners. De Nockberge Trail biedt voor iedereen een fijn en zonnig avontuur in de bergen.

De Nockberge Trail in één oogopslag

Lengte: 75 kilometer
Hoogtemeters: Max. 2.336 m
Aantal etappes: Vijf dagetappes met een wandeltijd van drie tot zeven uur
Moeilijkheidsgraad: Matig
Bijzonder: Vriendelijk glooiende hellingen, relaxte wandeling
Meer informatie: www.nockberge-trail.com
Kärnten Map
kaart sluiten
  • Österreich
  • Kärnten
Kaernten Österreich