Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nationalparkregion Hohe Tauern

Regio Bad Kleinkirchheim

Hier ben je op je best

Bad Kleinkirchheim staat bekend om haar thermen en de wereldkampioenschappen skiën. Met kunstproject nock/art realiseert dit stadje in het biosferenpark Nockberge hedendaagse kunstwerken van internationale kunstenaars midden in de natuur.

Op buitengewone paden naar de toekomst van het wandelen: de zes gevarieerde wandelpaden geven met enkele, maar doelbewuste ingrepen, ongewone impulsen aan de bijzonderheden van het natuur- en cultuurlandschap. Langs de wandelpaden zijn objecten geplaatst die gemaakt zijn van materialen uit de omgeving en een heel puristisch en aantrekkelijk design hebben. Wandelen in de bergen - en vooral in de vriendelijke Nockberge - geeft je sowieso altijd weer een nieuwe kijk op de dingen en het leven zelf. Het kunstproject zet bovendien aan tot nadenken en creëert in de openbare ruimte een harmonisch geheel tussen natuur en kunst.

Je vindt hier trouwens ook een uitstekend mobiliteitsaanbod en typische horecagelegenheden langs de wandelpaden waar je uitstekend kunt eten en drinken.
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk tot gemiddeld, een paar moeilijk (staat aangegeven)
Wandelroutes 6 wandelpaden
Bijzonderheden van het product Eerste kunstproject-realisatie in 2013 – geen typische wandeling uit een boekje – kunst in de natuur, daar sta je graag even stil.

Kunst voor kids

Een innovatieve app voor smartphones en gezinsvriendelijke illustraties zorgen ervoor, dat zelfs de jonge wandelaartjes zich niet vervelen. Je kunt alle zes routes ook gemakkelijk combineren met de etappes van de  langeafstandswandelroute Alpe-Adria-Trail. Zin in 'nock/art' wandelen gekregen? Bekijk de wandelkaart en wandelgids dan maar eens.
Der Falkertsee im ersten Licht des Tages
© Georg Khittl

WANDELTOCHT OP DE FALKERT TIJDENS ZONSOPGANG

Het is 03.40 uur, het miezert en het is 14 graden. Had ik eigenlijk niet ook nog een fleecejack in moeten pakken? Terwijl de ruitenwissers van de shuttlebus langzaam heen en weer gaan, legt Stefan, onze gids voor deze wandeltocht, uit welke route we gaan nemen.

Lees verhaal

KUNST OP DE BERG ONTMOET ALPE-ADRIA-TRAIL

Mijn nock/art-dag begint hoog boven het Kirchheimer Tal, gaat dan via de nieuwe 'Nockberge biosferenpark-route' en brengt me ten slotte naar Landgasthaus Drage voor de culinaire afsluiting. Een samenvatting van een perfecte dag op de berg…

Lees verhaal
Kunst am Berg trifft Alpe-Adria-Trail
© Brigitte Kaplenig
Kopfsprung in den Brennsee
Met de 'Bad Kleinkirchheim Regionscard' kan men gratis genieten van fantastische sport- en recreatiemogelijkheden, zoals georganiseerde wandeltochten en watersporten op de schilderachtige Brennsee.

De kaart is geldig van 25 mei tot 23 oktober. Zo wordt de zomer een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin.
 

Het weer op