Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nationalparkregion Hohe Tauern

Hohe Tauern - de nationale-park-regio in Karinthië

Machtige bergtoppen en ruige waterpartijen

In de nationale-park-regio Hohe Tauern vind je de machtigste bergtoppen van Oostenrijk, de grootste gletsjergebieden van de oostelijke Alpen en watervallen die tot de hoogste ter wereld behoren. Dichtbegroeide bossen, een rijke verscheidenheid aan flora en fauna en eeuwenoude berglandbouwgebieden.

In de nationale-park-regio Hohe Tauern vind je - naast de indrukwekkende bergen - heel veel water! Kalmerend, verkwikkend en inspirerend - dat is de kracht van water. Stille bergmeren, bruisende met mos begroeide bronnen, bulderende watervallen en glinsterende bergbeken – water vind je hier overal en op elk moment. Het is zonder twijfel de meest waardevolle schat van dit gebied. Het baant zich een weg, vormt, schept leven en is essentieel voor de natuur met al zijn kleuren en bewoners.

In de nationale-park-regio beleef je momenten waar de tijd lijkt stil te staan: bijvoorbeeld tijdens de zonsopgang op de top van de Großglockner, bij het aanschouwen van de langste wilde rivier van de Alpen of wanneer je de steenbokken in het wild observeert.

Water op je pad

Miljoenen jaren is het water aan het werk geweest om de kloven en ravijnen te vormen. Om deze pracht toegankelijk te maken voor de bezoekers, kostte iets minder tijd. Dankzij slimme houten constructies en kunstig aangelegde bruggetjes en trappen geniet je van een blik in de diepte en ervaar je heel indrukwekkend de kracht van het water. Een wandelparadijs tussen het eeuwige ijs en de turkooizen meren!
Traditionelles Bauernhaus mit Blumen geschmückt
© Georg Khittl

OP EXPEDITIE IN NATIONAAL PARK HOHE TAUERN

In de Gatternighütte is geen licht, alleen een kaars op een krukje naast het bed. Om vijf uur in de ochtend, wanneer we vertrekken vanaf deze stille hoek in het Kaponigtal, is het nog donker. Daarom leg ik mijn kleren zo neer, dat ik er meteen in kan stappen.

Lees verhaal

ONVERGETELIJKE EXPEDITIE IN DE OOSTELIJKE ALPEN

In heel Karinthië worden bijzondere belevingsprogramma's aangeboden, zogenaamde 'Magische momenten', die de vakantie in het zuiden van Oostenrijk onvergetelijk maken.

Lees verhaal
Blick in die Tiefe des Gletschers
© Martin Marktl

Het weer op