Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nationalparkregion Hohe Tauern

Hohe Tauern – die Nationalpark-Region in Kärnten

Tauernhöhenweg

In de Hohe Tauern – het imposante, ongerepte en tegelijkertijd het grootste nationale park van Oostenrijk ligt de Tauernhöhenweg.
Als je deze wandelroute voor je alpine avontuur uitkiest, dan kies je voor een veeleisende oversteek van de Alpenhoofdkam. De Tauernhöhenweg is uniek in de Alpen, want hij loopt van de voet van de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, via uitgestrekte gletsjervelden en steile berghellingen naar kristalheldere bergmeren en bergtoppen met een schitterend uitzicht.

Het is maar goed dat we het advies van de gastheer van het Glocknerhaus hebben opgevolgd en al  vroeg zijn vertrokken. De klim naar de Hocharn is deels gezekerd met staaldraad. Het is een hoogalpine bergkam. Uiterste concentratie is vereist. Eenmaal op het hoogste punt aangekomen, is meteen duidelijk waarom elke stap – het waren 1.800 hoogtemeters - de moeite waard was. We genieten het adembenemend mooie uitzicht en de ruige rotswanden die zich ontvouwen. Uitzichten die zijn voorbehouden aan mensen die zich in de bergen en op grote hoogte helemaal thuisvoelen. De Tauernhöhenweg is namelijk niet geen geschikt avontuur voor beginners.
Duizelingwekkende passages en een vergletsjerd stuk: het pad loopt altijd langs en soms zelfs direct over de hoofdkam van de Tauern.

Wil je deze route lopen, moet je absoluut tredzeker zijn en geen last hebben van hoogtevrees. Je wordt beloond met prachtig uitzicht en kunt het leven van alledag lekker beneden in het dal achterlaten.

De Tauernhöhenweg in één oogopslag

Lengte: 60 kilometer
Hoogtemeters: Max. 3.254 m
Aantal etappes: Zes dagetappes met een wandeltijd van zes tot tien uur
Moeilijkheidsgraad: Matig tot uitdagend
Bijzonder: Hoogalpine gebied, deels vergletsjerd
Meer informatie: www.outdooractive.com/tauernhoehenweg

Am Tauernhöhenweg

Kärnten Map
kaart sluiten
  • Österreich
  • Kärnten
Kaernten Österreich