Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nationalparkregion Hohe Tauern

Nassfeld - Pressegger See | Lesachtal | Weissensee

Karnische Höhenweg

In het zuiden van Oostenrijk, in de regio Nassfeld-Pressegger See | Lesachtal | Weissensee, vinden natuurliefhebbers ‘grenzeloos’ plezier en een afwisselend landschap. Het wandelgebied strekt zich uit van de Karnische Alpen tot de Gailtaler Alpen en Julische Alpen. De Karnische Höhenweg, genoemd naar de Karnische Alpen waar hij doorheen loopt, biedt indrukwekkende, panoramische uitzichten tussen ongenaakbare bergtoppen en unieke bergmeren.

Hier, op de Karnische Höhenweg, tussen de 1.500 en 2.000 meter hoogte, komen niet alleen Oostenrijk en Italië samen, maar ook de natuur en de geschiedenis. De Karnische Alpen zijn namelijk ook geologisch gezien een zeer bijzonder gebied. Hier vind je, aan de hand van fossielen, 500 miljoen jaar geschiedenis van de aarde. En dat is niet eens de enige bijzonderheid... Langs de 150 km lange wandelroute zijn oude bunkers en vervallen stellingen te vinden: getuigen uit de donkere periode rond de Eerste Wereldoorlog. Hier voerden destijds duizenden Oostenrijks-Hongaarse en Italiaanse soldaten een bittere strijd. Deze etappe, die tegenwoordig de ‘Friedensweg’ (vredesroute) heet, loopt van Sillian in Osttirol via de Plöckenpas en het Nassfeld naar Thörl-Maglern in Karinthië.
Voor het eerste gedeelte van deze langeafstandswandelroute is iets meer vaardigheid vereist en verloopt door hoogalpine terrein. De rustieke hutten onderweg bieden een comfortabel bed voor de nacht. Rustig bijkomen en de dag nog eens de revue laten passeren. Het tweede deel is wat gemoedelijker. Wandel zo, met één voet in Italië en de andere in Oostenrijk, langs archeologische en historische monumenten en gedenkplaatsen.

De Karnische Höhenweg in één oogopslag

Lengte: 150 kilometer
Hoogtemeters: 2.675 m
Aantal etappes: Acht tot elf dagetappes met een wandeltijd van zes tot negen uur
Moeilijkheidsgraad: Matig tot uitdagend
Bijzonder: Een mix van Oostenrijk, Italië, natuur en geschiedenis
Meer informatie: www.karnischer-hoehenweg.com

NLW Tourismus Marketing GmbH

tel. +43-4282-3131-0
info@nlw.at
www.nlw.at
info@nlw.at
Kärnten Map
kaart sluiten
  • Österreich
  • Kärnten
Kaernten Österreich