Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

YouTube Video

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

YouTube Video

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

YouTube Video

Regio Nassfeld – Pressegger See I Lesachtal I Weissensee

Wanderer am Karnischen Höhenweg

Regio Nassfeld – Pressegger See I Lesachtal I Weissensee

Met één stap over de grens

De Karnische Höhenweg loopt over een lengte van ruim 150 kilometer via de kam van de Karnische Alpen op de grens tussen Oostenrijk en Italië. Absoluut een bezoekje waard vanwege de prachtige uitzichten!

De 8- tot 11-daagse lange-afstand-wandeltocht wordt ook wel de 'Via della paca – de vredesroute' genoemd. Dit ter herinnering aan de zware gevechten hier tussen Oostenrijk en Italië tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tussen deze twee landen - die ooit vijanden waren - ligt maar één stap. Met deze stap voel je wat een geschenk het is om in een tijd van vrede te leven. De wandeltocht is verdeeld in twee delen: een westelijk stuk dat gekenmerkt wordt door kalkmassieven, waar de route nauwelijks onder de 2.000 meter hoogte komt en op de Pfannspitze op 2.678 meter zijn hoogste punt bereikt. En een oostelijk deel, waar zacht glooiende bergen, almen en bossen het landschap karakteriseren.

Boven op de bergkam kun je rechts tot aan de majestueuze Dolomieten kijken en links tot ver in Karinthië. En nu maar afwachten wat straks de waard voor het avondeten op tafel tovert.

Geschiedenis op je pad

Langs de route herinneren kruisen, gedenktekens en kleine begraafplaatsen aan de gevallen soldaten. Je kunt altijd en overal aan de wandelroute beginnen. Het gedeelte naar het Hochweißsteinhaus wordt gezien als het moeilijkste stuk van de Karnische Höhenweg.
 
Tip van insiders: een uitstapje naar de turkoois fonkelende Wolayersee!
Wanderin überquert Wiese mit traumhaften Ausblick auf die Berge
© Hannes Wallner

DE BERGEN, MIJN VROUW EN IK

Even weg uit het dagelijks leven. Een korte vakantie in de bergen is voor mij en mijn vrouw een geliefde traditie geworden. Elk jaar brengen we hoog in de bergen ten minste één nacht door en dit avontuur begint meestal al bij het inpakken van onze rugzakken.

Lees verhaal

ONTDEK EN PROEF DE SCHATTEN VAN DE WEISSENSEE OP HET CULINAIRE VLOT

Ik wist niet dat bruine beren voor 80 procent vegetariër waren. Dat, en nog veel meer interessante details over de dieren- en plantenwereld in natuurpark Weissensee, leerde ik tijdens een biotoopwandeling met zoöloge Manuela Siller. Om over de heerlijke visdelicatessen op het culinaire vlot op de terugweg maar te zwijgen.

Lees verhaal
Das Genussfloss auf dem Weissensee
© Sabine Weyrer

Het weer op Wednesday, December 12, 2018

  • partly cloudy 09:00
  • brightly 12:00
  • brightly 15:00
  • partly cloudy 18:00
  • partly cloudy 21:00

wind in exposed higher regions:
Northwest with 15 to 40 kmph

Mostly dry and quite sunny weather, just harmless clouds. Rather cold.

H3°C N-3°C 3000m-16°C 2000m-9°C