Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nationalparkregion Hohe Tauern

Biosphärenpark Nockberge

Nockberge-Trail

De glooiende bergtoppen van de Nockberge wijzen trots naar de hemel. De Nockberge zijn ongeveer 60 miljoen jaar geleden ontstaan. In de loop der eeuwen hebben de bergtoppen een steeds vriendelijker karakter gekregen.
In Karinthië, aan de zuidzijde van de Alpen, midden in het UNESCO biosferenpark Nockberge, leiden idyllische paden, indrukwekkende routes en panoramische wandelingen over bergkammen, de wandelaars door het unieke landschap met zijn zacht glooiende, grasgroene bergkoppen.

Slingerende paden en vriendelijk glooiende hellingen. Je geniet van de omgeving, de stilte. Je ruikt de wind, de bloemen en de bergen. De Nockberge Trail biedt een combinatie van wandelen, genieten en ontspannen. Relaxte wandelaars kunnen met de kabelbaan omhoog om daarna een wandeling te maken over de Blutige Alm, ‘s zomers een grote, bloeiende bloemenzee.
De wat meer ervaren wandelaars kunnen in het hart van het (UNESCO) biosferenpark Nockberge samen met 'Natur Aktiv' guide en ranger Sandra op zoek naar de Stileck, het mooiste panoramische uitzicht van het gebied. Sandra kent dit gebied op haar duimpje. Vanaf hier dwaalt je blik van de Hohe Tauern tot aan de Karnische- en Julische Alpen en van de Karawanken tot aan de Niedere Tauern en de Radstädter Tauern. Met een lekker stuk Glundner-kaas of spek in je hand wordt in de weidsheid van de bergen alles ineens heel betrekkelijk. Het maakt ruimte in je hoofd. Wat een vrijheid!
De tochten, waarbij ook regionaal, ambachtelijk vakmanschap, culinaire hoogstandjes en zelfgemaakte specialiteiten maar vooral een grote portie levensvreugde centraal staan, maken van biosferenpark Nockberge een uniek natuur- en cultuurlandschap. Het hele jaar door.

's Ochtends vroeg word je in de Nockberge beloond met een mystieke zonsopgang, de stilte om je heen en misschien hier en daar een paar fluitende bergmarmotten.

De Nockberge Trail in één oogopslag

Lengte: 75 kilometer
Hoogtemeters: Max. 2.336 m
Aantal etappes: Vijf dagetappes met een wandeltijd van drie tot zeven uur
Moeilijkheidsgraad: Matig
Bijzonder: Vriendelijk glooiende hellingen, genieten en wandelen
Meer informatie: www.nockberge-trail.com
Kärnten Map
kaart sluiten
  • Österreich
  • Kärnten
Kaernten Österreich