Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

YouTube Video

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

YouTube Video

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

YouTube Video

Regio Nockberge

Regio Nockberge

Ongerepte natuur in het ritme van de seizoenen

In de toerismeregio Nockberge hebben zeven gemeenten rond het biosferenpark zich verenigd om de diversiteit van de idyllische dalen overal te voelen en te beleven: Albeck, Feldkirchen, Reichenau, Gnesau, Deutsch-Griffen, Krems en Himmelberg.

In de zacht glooiende bergen kun je dankzij een kilometerslang wandelroutenetwerk de Turracher Höhe, Falkert, Hochrindl en Innerkrems gaan verkennen. De Nockalmstraße wijst steeds de juiste weg en de gediplomeerde rangers van het biosferenpark beloven tochten vol belevenissen door het UNESCO cultureel erfgoed. Ambachtelijk vakmanschap, culinaire hoogstandjes met zelfgemaakte specialiteiten en vooral de extra portie levensvreugde, maken van het biosferenpark Nockberge een uniek natuur- en cultuurlandschap, ongeacht het seizoen.

Als je de Nockberge te voet verkent, word je beloond met stralende uitzichten en onvergetelijke momenten. Stap voor stap vindt hier iedereen zijn eigen weg - van veroveringen van bergtoppen, gemoedelijke almwandelingen tot en met uitstapjes naar de bergdorpjes. De lengte van de tochten varieert van 2 tot 24 kilometer en zijn als dagetappes geschikt voor elk niveau. En wanneer je trek krijgt, kun je in een van de rustieke hutten genieten van een hapje en drankje.

Goethe wist het al ...

"Alleen waar je te voet bent geweest, ben je echt geweest." Deze spreuk geldt ook al heel lang voor het biosferenpark Nockberge. Dit beschermde leefgebied is een alpine juweeltje met zeldzame dieren en planten. Wil je dit leefgebied actief verkennen? Ga dan op pad met een van de rangers van het park.
300jährige Badetradition in den Alpen
© Lea Friessner

GENEESKRACHTIGE BADEN IN MARMOTTENLAND

Plaats van samenkomst 7.00 uur, Ebene Reichenau. De reis erheen is al een droom: in de ochtendschemering rijden we door een slapend dal. We passeren de ene traditionele boerderij na de andere en de eerste zonnestralen komen achter de zacht glooiende heuvels vandaan.

Lees verhaal

Het weer op Wednesday, December 12, 2018

  • partly cloudy 09:00
  • brightly 12:00
  • brightly 15:00
  • partly cloudy 18:00
  • partly cloudy 21:00

wind in exposed higher regions:
Northwest with 15 to 40 kmph

Mostly dry and quite sunny weather, just harmless clouds. Rather cold.

H3°C N-3°C 3000m-16°C 2000m-9°C