Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Bad Kleinkirchheim

andelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Biosphärenpark Nockberge

Wandelparadijs aan de zuidzijde van de Alpen Nationalparkregion Hohe Tauern

Alpe-Adria-Trail

Van het eeuwige ijs van de gletsjer naar de Italiaanse kust aan de Middellandse Zee

Een wandelroute door de 'Hof van Eden': 3 landen, 43 etappes en circa 750 kilometer. De Alpe-Adria-Trail verbindt Oostenrijk, Slovenië en Italië. Van 'Nockerl' via 'Njoki' naar 'Gnocchi'. Van de voet van de Großglockner naar de azuurblauwe zee.

Maar geen zorgen. Om de trail af te leggen, hoef je echt geen uitblinker op wandelgebied te zijn. Het grootste deel van de trail loopt door niet-alpine gebied met slechts geringe hoogteverschillen. Er is dus genoeg tijd om het landschap te bewonderen en volop te genieten van de rust. Langs bulderende watervallen, bruisende beken en rivieren wandel je naar de finish - de Adriatische Zee - en maak je kennis met de culturen van drie verschillende landen. Geniet van een zonnig klimaat en aangenaam milde temperaturen. En aan het einde van een heerlijke dag wandelen volgt de beloning: lekkernijen uit de creatieve Alpen-Adria-keuken.

"Het leven is een reis, neem niet te veel bagage mee"

Een citaat van rockster Billy Idol. Zijn wijsheid geldt ook voor de Alpe-Adria-Trail. Want het boekingscentrum maakt het de wandelaars gemakkelijk. Tijdens alle wandeletappes wordt de bagage van het begin- naar het eindpunt vervoerd. Je kunt tijdens het wandelen dus met volle teugen van het landschap genieten.
tip

Vakantieverhalen

Leuke ontmoetingen en actieve natuurbelevenissen begeleiden je in Karinthië tijdens iedere stap. Duik in deze prachtige regio en laat je door mooie vakantieverhalen uit Karinthië inspireren.

Nu verhalen lezen